به گزارش یزدفردا: دکتر «سارا حسنی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی دانشگاه دوک در کارولینای شمالی، میگوید: «خوابیدن به میزان مناسب برای سلامت مغز و قلب ضروری است.»
او افزود: «ما میدانیم که خواب غیرعادی طولانی یا کوتاه پس از سکته مغزی میتواند بر بهبودی و کیفیت زندگی تأثیر بگذارد، بنابراین این نتایج باید ما را وادار کند که این مسائل را بررسی کنیم و ببینیم که چگونه میتوانیم به مردم در بهبود عادات خواب شأن کمک کنیم.»
تقریباً ۴۰۰۰۰ بزرگسال در مطالعه جدید شرکت داشتند و ۱۵۷۲ نفر از آنها از سکته مغزی جان سالم به در برده بودند. هر دو سال، از آنها در مورد میانگین زمان خواب شأن در یک روز تعطیل و یک روز کاری سوال شد.
بازماندگان سکته در مقایسه با افرادی که هرگز سکته مغزی را تجربه نکرده بودند کمتر خواب طبیعی داشتند و این تفاوتها از نظر سنی نسبتاً ثابت بود: به ترتیب ۳۲% در مقابل ۵۴% برای افراد ۴۴-۱۸ ساله. ۴۷% در مقابل ۵۵% برای افراد ۴۵ تا ۶۴ سال؛ و ۴۵ درصد در مقابل ۵۴ درصد برای افراد بالای ۶۵ سال.
حسنی گزارش داد که پس از در نظر گرفتن عوامل خطر مانند فشار خون بالا، سن و وزن، خواب طولانی - بیش از هشت ساعت - ۵۴ درصد بیشتر در بین بازماندگان سکته مغزی شایع بود.
به همین ترتیب، خواب کوتاه- کمتر از شش ساعت- در بین بازماندگان سکته مغزی ۵۰ درصد بیشتر از افراد بدون سابقه سکته بود.
وی در یک نشریه خبری گفت: «در تحقیقات قبلی، سکته مغزی با خواب غیرطبیعی، به ویژه آپنه خواب مرتبط بوده است. شرایطی مانند بی خوابی و خواب آلودگی بیش از حد در بیماران سکته مغزی رایج است و ممکن است به عنوان پیامد مستقیم یا غیرمستقیم خود سکته مغزی رخ دهد. تحقیقات آینده باید ارتباط بین سکته مغزی و طول مدت خواب را بررسی کند و تأثیر مدت زمان خواب را بر نتایج پس از سکته مغزی تعیین کند.»
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 22,دسامبر,2024